Istad Kraft er opptatt av at du som kunde skal være trygg på at vi behandler de opplysningene du gir oss på en sikker måte.

Denne personvernerklæringen beskriver hvilke personopplysninger vi mottar og samler inn når du bestiller og benytter deg av tjenester fra Istad Kraft, samt hva vi gjør for å beskytte personopplysningene. 

Vi følger Norsk og Europeisk lovverk

Istad Kraft fokuserer på å ivareta og beskytte våre kunders personvern. Personopplysninger er all informasjon som alene, eller i kombinasjon med hverandre, kan knyttes til deg som enkeltperson. Vi behandler personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende lovgivning, herunder i samsvar med personopplysningsloven, personopplysningsforskriften og personvernforordningen som trer i kraft 25.05.2018. 

Behandlingsansvarlig

Istad Kraft er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med alle produkt og tjenester som leveres av Istad Kraft. Istad Kraft er ansvarlig for å påse at underleverandører som Istad Kraft benytter til å behandle dine persondata til enhver tid følger gjeldende lovverk i tråd med Istad Kraft sine instrukser.

Registrering og innsamling av personopplysninger

Istad Kraft behandler de personopplysningene du oppgir når du registrerer deg hos oss og opplysninger som du på annen måte frivillig gir fra deg, for eksempel opplysninger om navn, adresse, e-postadresse, mobilnummer, fødselsdato, oppvarmingskilder og type bolig. 

I tillegg samler Istad Kraft løpende inn og behandler informasjon om ditt kundeforhold til oss, for eksempel opplysninger om strømforbruk, hvilke strømabonnement du har samt hvilke tilleggstjenester du benytter deg av. Istad Kraft benytter også verktøy for å måle og bedre forstå hvordan våre kunder navigerer på våre hjemmesider, blant annet for å forbedre våre hjemmesider slik at våre brukere finner det de søker etter mest effektivt.

Hva personopplysningene brukes til

Vi bruker personopplysningene for å gi deg de tjenestene du har registrert deg for og for å kunne administrere kundeforholdet, gjennomføre leveransen og faktureringen. 

Vi kan også benytte personopplysningene til profilering og ulike segmenter/kundegrupper for å kunne tilpasse innholdet vi tilbyr til dine interesser, analysere forbruks-/markedstrender og forbedre våre tjenester for deg som kunde.

Informasjonskapsler / Cookies

Cookies er små informasjonskapsler som lagres i nettleseren din, og som husker hvilke sider du har besøkt. På istadkraft.no bruker vi cookies på Minside for å se hvordan kundene våre bruker nettsidene våre, slik at vi kan gjøre dem bedre og mer relevante. Cookies er knyttet til IP-adressen din, og er ikke knyttet til andre personlige opplysninger. Hvis du ikke ønsker at denne informasjonen skal registreres når du besøker istadkraft.no, kan du velge dem bort under "Internet options" i nettleseren din. Ved å blokkere alle cookies kan det være at du mister tilgang til autopålogging til MinSide, og eventuelle preferanser som huskes av informasjonskapsler.

Tredjeparts cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) utstedt av tredjepart for å gi deg mer relevante annonser og tilbud i andre kanaler enn på istadkraft.no. Dette er data basert på innhold og sider du har besøkt hos oss. I tillegg innhenter vi statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse bruke cookies for å kunne observere hvordan brukerne navigerer seg gjennom nettstedet. Informasjonen i informasjonskapslene blir aggregert og anonymisert før de sendes til vår underleverandør. Anonymisering betyr at vi ikke kan identifisere deg som person. Underleverandører vi bruker er Facebook, YouTube og Google. 

Annonsestyring

Vi benytter verktøy for styring av annonser og for å holde oversikt over trafikk fra betalte kanaler. Verktøyene vi bruker til dette er Facebook og Google. Disse verktøyene brukes for å vise annonsene våre på eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). Informasjonskapslene brukes for å holde rede på hvilke annonser som vises, telle antall visninger, klikk etc. All annonsestyring i betalte kanaler gjøres basert på grupper og statistikk, og kan ikke knyttes direkte til deg som person fra Istad Kraft sin side.

Sammenstilling av personopplysninger

Istad Kraft forbeholder seg retten til å sammenstille dine personopplysninger med personopplysninger fra andre kunder og opplysninger fra andre kilder. En slik sammenstilling vil alltid skje i anonymisert form og kan ikke spores tilbake til dine personopplysninger direkte eller indirekte. 

Istad Kraft vil også benytte sammenstilling av data for å kunne tilpasse våre tilbud og markedsføring slik at våre kunder får mest mulig relevant kommunikasjon fra oss. 
Istad Kraft vil sammenstille og endre dine personopplysninger i samarbeid med underleverandør som tilbyr databasevask og datakvalitetsløsninger for å fange opp navneendringer, adresseinformasjon og andre relevante endringer i din kontaktinformasjon. 

Nyhetsbrev og sms

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at mottar e-post fra oss med relevant informasjon og gode tilbud gjennom fordelsprogrammet. Vi bruker personopplysningene dine til å gi deg informasjon som du kan ha mest interesse av. 

Varsler og meldinger knyttet til de produktene vi leverer til deg og alle avvik eller endringer knyttet til produktene vi leverer, vil Istad Kraft sende til alle våre kunder. Dette er basert på vår plikt til å varsle om nedetider, oppetider eller endringer tilknyttet leveranse av selve tjenesten(e).

Digitale kommunikasjonskanaler

Istad Kraft benytter for øvrig telefon, e-post og SMS og andre digitale kommunikasjonskanaler til markedsføring overfor kunder. Denne markedsføringen gjennomføres i henhold til den til enhver tid gjeldende lovgivning. Du kan gi samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon via e-post, SMS og andre digitale kommunikasjonskanaler. Endringer av samtykker for kommunikasjon kan gjøres på MinSide eller ved at du tar kontakt med oss. Dersom du ikke ønsker å motta slike henvendelser kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke for de enkelte kanalene. 

Oppbevaring og lagring av personopplysninger

Vi oppbevarer personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning og har til enhver tid tiltak for å sikre kravene til konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.

Personopplysningene dine vil bare bli lagret så lenge Istad Kraft har et gyldig behandlingsgrunnlag for dette, og under enhver omstendighet ikke lenger enn det som følger av den til enhver tid gjeldende lovgivning. Når Istad Kraft ikke lenger har et gyldig behandlingsgrunnlag for lagring av dine personopplysninger, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert.

Utlevering av personlig data

Vi vil aldri selge eller utlevere dine personlige opplysninger til en tredjepart for bruk av informasjon til andre formål enn beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi sikrer at dine personlige data er beskyttet når de overføres til våre betrodde samarbeidspartnere og underleverandører. Vi sørger for at våre samarbeidspartnere og underleverandører holder dine data konfidensielle, og at det er rutiner og sikkerhetstiltak på plass for å beskytte dine data. Enhver samarbeidspartner eller underleverandør av Istad Kraft er forpliktet til å sørge for at dine persondata behandles i samsvar med gjeldende lovverk. 

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert på deg, og du kan når som helst ta kontakt med oss for å få en slik oversikt. Vi svarer deg senest innen 30 dager etter at du har tatt kontakt, og det er kostnadsfritt for deg.
Du kan også kreve retting av dine personopplysninger, minimering av dine personopplysninger og sletting av dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan enkelt gjøre dette ved å kontakte oss direkte eller henvende deg til oss via MinSide.

Ta kontakt

Dersom du mener at vi har brutt personvernregelverket har du mulighet til å klage til Datatilsynet. Har du spørsmål om Istad Krafts retningslinjer for personvern og/-eller personopplysningene, klikk her eller ring oss på 71 21 35 00.