Personvern App

Personvernerklæring for Istad Kraft App

Vi er opptatt av at du som kunde skal være trygg på at vi behandler de opplysningene du gir oss på en sikker måte.

Denne personvernerklæringen beskriver hvilke personopplysninger vi mottar og samler inn når du bestiller og benytter deg av tjenester fra Istad Kraft, samt hva vi gjør for å beskytte personopplysningene.

Vi følger Norsk og Europeisk lovverk

Istad Kraft fokuserer på å ivareta og beskytte våre kunders personvern. Personopplysninger er all informasjon som alene, eller i kombinasjon med hverandre, kan knyttes til deg som enkeltperson. Vi behandler personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende lovgivning, herunder i samsvar med personopplysningsloven, personopplysningsforskriften og personvernforordningen.

Behandlingsansvarlig

Istad Kraft er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med alle produkt og tjenester som leveres av Istad. Istad er ansvarlig for å påse at underleverandører som Istad Kraft benytter til å behandle dine persondata til enhver tid følger gjeldende lovverk i tråd med Istad sine instrukser.

Registrering og innsamling av personopplysninger

Istad Kraft behandler de personopplysningene du oppgir når du registrerer deg hos oss og opplysninger som du på annen måte frivillig gir fra deg, for eksempel opplysninger om navn, adresse, e-postadresse, mobilnummer, fødselsdato, oppvarmingskilder og type bolig.

I tillegg samler Istad Kraft løpende inn og behandler informasjon om ditt kundeforhold til oss, for eksempel opplysninger om strømforbruk, hvilke strømabonnement du har samt hvilke tilleggstjenester du benytter deg av.

Når du benytter appen benyttes lokasjonsdata til å opprette ladepunkter på adresse nær enheten som har app installert, og til å presentere innhold relevant for lokasjonen (vær, tidevann, badetemperaturer). Som bruker kan du oppdatere eller trekke tilbake samtykke til lokasjon via enhetens innstillinger.

Deler av innholdet i appen hentes fra vår hjemmeside, istadkraft.no, slik at hjemmesiden besøkes via hurtigvalg i app. Her benytter vi verktøy for å måle og bedre forstå hvordan våre kunder navigerer på våre hjemmesider, blant annet for å forbedre våre hjemmesider slik at våre brukere finner det de søker etter mest effektivt. Her kan vi ikke knytte tallene til deg personlig.

Hva personopplysningene brukes til

Vi bruker personopplysningene for å gi deg de tjenestene du har registrert deg for og for å kunne administrere kundeforholdet, gjennomføre leveransen og faktureringen.

Vi kan også benytte personopplysningene til profilering og ulike segmenter/kundegrupper for å kunne tilpasse innholdet vi tilbyr til dine interesser, analysere forbruks-/markedstrender og forbedre våre tjenester for deg som kunde.

Informasjonskapsler / Cookies

Cookies er små informasjonskapsler som lagres i nettleseren din, og som gjør det mulig å samle inn brukerdata på nettsiden vår. Vi bruker cookies for å se hvordan kundene våre bruker nettsidene våre, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen. Cookies er knyttet til IP-adressen din, og er ikke knyttet til andre personlige opplysninger. Hvis du ikke ønsker at denne informasjonen skal registreres når du besøker istadkraft.no, kan du blokkere noen eller alle cookies ved førstegangs besøk via appen.

Sammenstilling av personopplysninger

Istad Kraft forbeholder seg retten til å sammenstille dine personopplysninger med personopplysninger fra andre kunder og opplysninger fra andre kilder. En slik sammenstilling vil alltid skje i anonymisert form og kan ikke spores tilbake til dine personopplysninger direkte eller indirekte.

Istad Kraft vil også benytte sammenstilling av data for å kunne tilpasse våre tilbud og markedsføring slik at våre kunder får mest mulig relevant kommunikasjon fra oss. Istad Kraft vil sammenstille og endre dine personopplysninger i samarbeid med underleverandør som tilbyr databasevask og datakvalitetsløsninger for å fange opp navneendringer, adresseinformasjon og andre relevante endringer i din kontaktinformasjon. Dette gjelder både på hjemmeside og i app.

Nyhetsbrev, sms og app

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du kan motta e-post fra oss med relevant informasjon og gode tilbud gjennom fordelsprogrammet. Du kan også laste ned app-en vår. Vi bruker personopplysningene dine til å gi deg informasjon som du kan ha mest interesse av.

Varsler og meldinger knyttet til de produktene vi leverer til deg og alle avvik eller endringer knyttet til produktene vi leverer, vil Istad sende til alle våre kunder. Dette er basert på vår plikt til å varsle om nedetider, oppetider eller endringer tilknyttet leveranse av selve tjenesten(e).

Digitale kommunikasjonskanaler

Istad Kraft benytter for øvrig telefon, e-post og SMS og andre digitale kommunikasjonskanaler til markedsføring overfor kunder. Denne markedsføringen gjennomføres i henhold til den til enhver tid gjeldende lovgivning. Du kan gi samtykke til å motta nyhetsbrev, bruke app og å få annen relevant informasjon via e-post, SMS og andre digitale kommunikasjonskanaler. Dersom du ikke ønsker å motta slike henvendelser kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke for de enkelte kanalene.

Oppbevaring og lagring av personopplysninger

Vi oppbevarer personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning og har til enhver tid tiltak for å sikre kravene til konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.

Personopplysningene dine vil bare bli lagret så lenge Istad Kraft har et gyldig behandlingsgrunnlag for dette, og under enhver omstendighet ikke lenger enn det som følger av den til enhver tid gjeldende lovgivning. Når Istad Kraft ikke lenger har et gyldig behandlingsgrunnlag for lagring av dine personopplysninger, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert.

Utlevering av personlig data

Vi vil aldri selge eller utlevere dine personlige opplysninger til en tredjepart for bruk av informasjon til andre formål enn beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi sikrer at dine personlige data er beskyttet når de overføres til våre betrodde samarbeidspartnere og underleverandører. Vi sørger for at våre samarbeidspartnere og underleverandører holder dine data konfidensielle, og at det er rutiner og sikkerhetstiltak på plass for å beskytte dine data. Enhver samarbeidspartner eller underleverandør av Istad er forpliktet til å sørge for at dine persondata behandles i samsvar med gjeldende lovverk.

Tredjeparts cookies

Nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler) utstedt av tredjepart for at vi skal kunne gi deg mer relevante annonser og tilbud i andre kanaler enn på istadkraft.no. Dette er data basert på innhold og sider du har besøkt hos oss. I tillegg innhenter vi statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse bruke cookies for å kunne observere hvordan brukerne navigerer seg gjennom nettstedet. Informasjonen i informasjonskapslene blir aggregert og anonymisert før de sendes til vår underleverandør. Anonymisering betyr at vi ikke kan identifisere deg som person. Underleverandører vi bruker er Facebook, YouTube og Google.

Nettstatistikk

Istad Kraft samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på istadkraft.no. Verktøyet vi benytter for å innhente slik statistikk er Google Analytics og Google Firebase Analytics. Formålet med dette er å forstå hvordan besøkende bruker våre tjenester, og hvordan vi basert på dette kan forbedre brukeropplevelsen og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som besøkes, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Les mer om Google Analytics her.

Innsamling, deling og bruk av personlige data for personalisering av annonser:

Google Analytics knytter besøksinformasjonen den samler inn fra nettstedet vårt til Google-informasjon fra kontoer til påloggede brukere som har gitt samtykke til denne tilknytningen med det formålet å tilpasse annonser. Denne dataen kan omfatte sluttbrukerens beliggenhet, søkelogg, Youtube-historikk og data fra nettsteder som samarbeider med Google. Dataene brukes til å gi samlet og anonymisert innsikt i brukernes atferd på ulike enheter. Dataen som samles inn, kan nås og/eller slettes av sluttbrukere her.

Facebook Pixel:

Facebook Pixel er en kodesnutt som vi plasserer i koden på nettstedet vårt, og er i hovedsak et analyseverktøy som lar oss måle effektiviteten av vår Facebook-annonsering basert på handlinger som utføres på nettsiden. istad.no benytter Facebook Pixel for å kunne tilby relevante og personaliserte tilbud og annonser i Facebook sine kanaler.

Les mer om Facebook Pixel her.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert på deg, og du kan når som helst ta kontakt med oss for å få en slik oversikt. Vi svarer deg senest innen 30 dager etter at du har tatt kontakt, og det er kostnadsfritt for deg. Du kan også kreve retting av dine personopplysninger, minimering av dine personopplysninger og sletting av dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan enkelt gjøre dette ved å kontakte oss direkte eller henvende deg til oss via MinSide.

Ta kontakt

Dersom du mener at vi har brutt personvernregelverket har du mulighet til å klage til Datatilsynet. Har du spørsmål om Istads retningslinjer for personvern og/-eller personopplysningene, klikk her eller ring oss på 71 21 35 00.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.