Nå kan du kjøpe en av markedets mest stillegående varmepumpe og betale ned over strømregningen i løpet av fire år. På kjøpet får du bedre luft, økt komfort og lavere strømforbruk.

Vi tilbyr nå to typer varmepumper fra General til våre kunder: Gulvmodellen og Vinterkongen 2.0, en veggmontert modell. General har en av markedets mest stillegående varmepumper, og de er spesialtilpasset nordiske forhold.

Mange fordeler

Frank Gussiås er seniorrådgiver Energi og Miljø i Istad Kraft. Han mener det er mange fordeler med varmepumpe.

- En varmepumpe gir rask oppvarming sammenlignet med panelovn. Varmepumper gir også bedre inneklima enn ved elektriske panelovner og vedfyring, siden varmepumpen filtrerer vekk støv og partikler. Med varmepumpe får man også jevnere innetemperatur, og dermed bedre komfort, sier Gussiås. 

Seniorrådgiveren forteller at varmepumpe også gir bedre energimerking på en bolig.
- Et hus med panelovner av nyere dato har gjerne energimerke C. Med varmepumpe er man oppe på A eller kanskje A+, sier Gussiås.  

Lønner seg for de fleste

Å kjøpe varmepumpe er en investering som lønner seg for alle som har 15.000 kWh eller mer i forbruk i året. Ettersom en typisk husholdning har et årlig forbruk på 20.000 – 25.000 kWh, vil det si at varmepumpe lønner seg for de fleste strømkunder.

Gunstig klima for varmepumpe

Effekten av varmepumpen varierer med utetemperatur. Den har en virkningsgrad helt ned mot minus 25 grader, og de fleste pumper er mest gunstig når det er rundt 5-6 varmegrader ute. Da er den såkalte varmefaktoren på 4. Det betyr at for hver kWh man putter inn, får man ut 4. General opplyser at deres varmepumper har et snitt på 2,4 gjennom året.

- Her ved våre kontorer i Plutovegen i Molde har snittemperaturen ute vært ca. 9 grader hittil i år, sier Gussiås mens han henter fram statistikk på skjermen. - I fjor var snittet på 8,78 grader, og året før var det 9,24 grader. Det betyr at vi bor i et klima der varmepumpe er gunstig, sier Gussiås.

Wi-Fi styring via App

Både Gulvmodellen og Vinterkongen 2.0 leveres med mulighet for Wi-Fi løsning for fjernstyring via en App, noe som er en fordel om man f. eks er på reise eller har varmepumpe på en fritidseiendom. 

- Med appen kan man senke temperaturen i huset de dagene man er borte, og skru opp igjen når man skal hjem. Alt via telefonen. Det ligger også en trygghet i det å kunne sjekke temperaturen i boligen når man selv er borte, sier Gussiås.

Gulv- eller veggmodell?

Både General sin Gulvmodellen og Vinterkongen 2.0 er nordiske varmepumper som passer godt for vårt klima. Hva som er riktig modell, dvs. den mest effektive, varierer fra bolig til bolig, og montøren anbefaler modell utifra hvordan boligen er. 

Teknisk data for Gulvmodell

Teknisk data for Vinterkongen (veggmodell)

Priser:

General Vinterkongen 2.0                  fra kr 21 500      Inkl. standard montering.

(avbetaling over strømregningen over 4 år: kr 513 pr. mnd. inkl. renter / totalpris kr 24 624)

General Gulvmodellen                      fra kr 26 400      Inkl. standard montering.

(avbetaling over strømregningen over 4 år: kr 630 pr. mnd. inkl. renter / totalpris kr 30 240)


Ekstrautstyr:

Wi-Fi styring via App                   

General Vinterkongen 2.0              kr 2 190

General Gulvmodellen                   kr 1 190 


Betingelser:

Varmepumpen med utstyr og et eventuelt tillegg utover standard montering betales ned over strømregningen på 4 år (48 mnd), rente 6,8%. Man må være kunde hos Istad Kraft ved kjøp og i hele nedbetalingsperioden på fire år. Varmepumpen leveres ferdig montert*. Det gis 5 års reklamasjonsrett på anlegg som er solgt til privatmarkedet, samt 5 års garanti under forutsetning av at en vedlikeholdsavtale (Serviceavtale) er inngått og opprettholdt gjennom 5-årsperioden. 

* Standard montasje (standard oppsett for de fleste leverandører) 

  • Inntil 3 meter rørstrekk mellom inne og utedel. Rørstrekket består av kobberrør, i tillegg medfølger plastkanaler som legges over kobberrørene
  • Elektrisk tilkobling mellom inne og utedel
  • Veggbraketter for utedel samt vibrasjonsdempere
  • Montering av varmepumpens innedel på innsiden av yttervegg
  • Test og igangkjøring av varmepumpen
  • Gjennomgang med kunde i hvordan varmepumpen skal betjenes
  • Kjøring, inntil 50 km tur/retur 

Ikke inkludert i en standard montasje og medfører tilleggskostnader:

  • Elektrisk tilkobling av utedel inklusive jordfeilbryter
  • Boring gjennom leca/annen lettmur eller kjerneboring gjennom tyngre vegg
  • Lift eller stillas for montering over arbeidshøyde

For mer info ta kontakt med kundeservice på tlf. 712 13 500, eller fyll ut skjema under for å motta et uforpliktende tilbud.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud