Velkommen til gratis Morgengrykonsert og hagefrokost på Chateauet

Silje Nergaard - en av Norges mest folkekjære artister gjør Morgengrykonserten!

I forbindelse med Istad sitt 100-års jubileum har vi fått selveste Silje Nergaard som artist til årets Morgengrykonsert - "Break of Day in Molde".

Silje Nergaard og Moldejazz har et gjensidig kjærlighetsforhold som strekker seg flere tiår tilbake i tid. Karrieren hennes skjøt for alvor fart da hun som sekstenåring deltok på jammen under Moldejazz i 1983, og for alvor ble lagt merke til av både presse og publikum. Hun har siden både vært et av hovednavnene på Romsdalsmuseet (2007), og gjort en eksklusiv gjesteopptreden med Kurt Elling under festivalen i 2015. I år kommer hun tilbake for å gjøre en av de mest unike konsertene på festivalen: morgengrykonserten "Break of Day" i Reknesparken.

Etter at Pat Metheny hadde hjulpet henne med å få sin første platekontrakt ble hun lagt merke til over hele verden med debutalbumet "Tell Me Where You're Going». Silje har så langt rukket å gi ut 16 plater og blitt en av Norges største jazzeksporter, med stor suksess over hele verden. Hun har senere samarbeidet med sangeren Al Jarreau, og en annen av Norges største jazzsuksesser: Tord Gustavsen Trio, startet karrieren som hennes backing-band.

At reiser og turnering i alle verdens hjørner har satt spor etter seg i sangeren og komponisten Nergaard er åpenbart når man låner ørene til hennes siste album "For You a Thousand Times». På denne lykkepillen av en plate finner man for eksempel en låt om en kokosnøttselger i Italia, en låt om en mor i Afrika som venter på regnet, og en låt om to gamle kjærester i Korea som gjenforenes etter et langt liv fra hverandre. «– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg.» – uttalte Silje Nergaard i forbindelse med lanseringen av platen. 

Det er et soul-varmt, lekent og levende band hun tar med seg til Molde. Her er varme, analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon. Vi kan ikke se for oss en bedre start på en lang, begivenhetsrik og het sommerdag under Moldejazz, enn en konsert med Silje Nergaard og hennes nyeste prosjekt.

Det er bare å stille vekkeklokka - eller la være å legge seg, når årets artist skal ønske god morgen på festivalens nest siste dag fredag 20. juli kl 07.


Det er ingen påmelding til konserten og gratis inngang. Vi spanderer kaffe til alle morgenfugler!
Velkomen til hagefrokost på Chateauet

Vi inviterer til bursdagsfrokost i hagen til ærverdige Chateauet i etterkant av Morgengry konserten. Det vil bli servert enkel frokost akkompagnert med jazz musikk.

Chateauet har adresse Parkvegen 42 Molde, like ved Reknesparken.

Begrenset antall plasser.

Påmeldingen er nå lukket.