Velkommen til Morgengrykonsert med Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli
DATO Fredag 17. juli
TID Kl 7
STED Plassen Molde

Morgengrykonserten har blitt en tradisjon for mange. Vi inviterer også i år til konsert, men med andre rammer enn tidligere. På grunn av smittervern har konserten blitt flyttet fra Reknesparken til taket på Plassen, i tillegg må man i år kjøpe billetter i forkant.  

Årets morgengrykonsert blir både spennende og stemningsfull! Det er bare å stille vekkerklokka - eller la være å legge seg, når årets artist skal ønske god morgen på festivalens nest siste dag, fredag 17 juli kl 07!

Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli

Erlend Apneseth trio har siden debutplaten “Det andre rommet” (2016) okkupert førersetet i den velsmurte traktoren som pløyer stadig ny mark i det folkemusikalske jordsmonnet. I en generasjon der tradisjonsmusikken stadig spleises med flere uttrykk og oppleves å ha fått en ny aktualitet, er trioen med hardingelespiller Apneseth i front en ener og en ledestjerne. Tradisjonsmusikkens røtter og dype historielinjer møter nåtid og fremtid i trioens dynamiske musikk. De lager organiske og billedskapende kollasjer av arkivopptak, tradisjonsmateriale, vare stemningsbilder, sprakende elektronikk og vill, uhemmet energi som evner å sette den mest hardføre felebue på prøve. Trioen har gitt ut tre plater på den norske etiketten HUBRO, og har så langt blitt nominert til to Spellemannpriser. På fjorårets kritikerroste utgivelse “Salika, Molika” inviterte de med seg akkordionvirtuos Frode Haltli, som synes å kunne operere friksjonsfritt mellom alle sjangere. Resultatet er deres beste utgivelse så langt, en nyanserik, fargerikt kaleidoskop av en plate som tar deg som lytter til steder du aldri har vært før. Nylig ble det gjort kjent at utgivelsen er nominert til Nordic Music Prize, og vi blir ikke veldig overrasket om den også står på listen når årets Spellemann-nominerte offentliggjøres. Forbered dere på en stor opplevelse!

Bestill billetter

På grunn av smittevern er konserten flyttet fra Reknesparken til taket på Plassen. For å ha kontroll på både antallet og hvem som er til stede, må alle som skal på Morgengrykonserten i år kjøpe en billett til kr 50,-.

Vi serverer enkel frokost og kaffe til alle morgenfugler!

Det er maks 200 billetter til denne konserten. Billetter bestilles her.


Velkommen!