Den 16. juli arrangeres Fjelløpet Midsundtrappene for første gang. -Dette er et løp som passer alle, og en super mulighet til å prøve sherpatrappene, anbefaler Gry Sletten i Midsund IL.

Fra starten i Midsund sentrum går løypene opp i fjellet på flotte, nybygde trapper og steinstier. Siden terrenget er så bratt, skal man ikke gå langt før man får en formidabel utsikt over øyer og hav.

Tre ulike løyper

Deltagerne kan velge mellom tre forskjellige løyper med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Den korteste løypa, 1- topp, har Digergubben som høyeste punkt, og er en tur på 5 km og 530 høydemeter. 4-topp er en tur på 10 km og 850 høydemeter og går over Midsundhornet, Trollhesten, Klausethornet og Digergubben. På den lengste løypa, 6-topp, er det 13 km og 1200 høydemeter som skal forseres, og her er løperne innom Blåhammaren og Hestøyra. Alle løypene har start og slutt ved Midsund Marina.

Populært med fjelløp

Gry Sletten er lederen i en liten, hardtarbeidende komite som arrangerer Fjelløpet Midsundtrappene. I skrivende stund tør hun ikke tippe på hvor mange som vil stå på startstreken i midten av juli.

-Det er umulig å si, men vi håper det blir nærmere 100 deltagere. Denne typen løp er veldig populære for tiden, det ser vi både på Stranda og med Molde 7 topper, sier Sletten, som mener at løpet passer for de fleste.

-Vi legger opp til et arrangement der det er noe for alle, og den korteste løypa kan også unger være med på. Man kan velge om man vil konkurrere på tid eller ikke, sier Sletten, og legger til at trimklassen starter kl. 11, mosjonsklassen kl. 12 og konkurranseklassen kl. 13.


Erfaring i å arrangere

Fjelløpet Midsundtrappene arrangeres under Midsundfestivalen, og selv om det er første gangen dette løpet går av stabelen, har Midsund IL lang erfaring i å stelle i stand denne typen arrangement.

- Tidligere hadde vi triathlon under Midsundfestivalen. Det arrangerte vi i 12 år, og på det meste hadde vi 80 deltagere med. Vi tror nok det er enklere å få med mosjonister på et trimløp. Foruten en flott tur, vanker det også premie til alle, så vi håper at både trimmere og mosjonister kommer.

Bygd av sherpaer

Trappene og de steinsatte stiene opp i fjellene rundt Midsund sentrum, er bygd av sherpaer fra Nepal. Første del av arbeidet, trapp og sti opp til Digergubben og Midsundhornet, hadde offisiell åpning i fjor, og siden har folk valfartet til Midsund for å ta de lettgåtte turstiene til fjells.

- Jeg hører ofte at folk fra regionen kommer til Midsund for å gå i de nye trappene, og at de må stue ekstra på ferjene fordi det er så populært. For de som ikke har tatt turen opp Midsundtrappene ennå, er dette en fin anledning til å gjøre alvor av planene, anbefaler Sletten.

Istad Kraft er med

Ved siden av å være et stort dugnadsløft, har idrettslaget også fått med seg støttespillere på dette arrangementet. Istad Kraft AS er en av aktørene som støtter Fjelløpet Midsundtrappene.  

- Vi er veldig glade for at Istad Kraft har lyst til å være med oss på dette, sier Gry Sletten.

- Vi har vært sponsor av Midsundfestivalen i noen år, og nå har vi også aktivitet sammen. Dette har vi trua på, sier Maria Gulla i Istad Kraft.

Foruten å støtte fjelløpet med et pengebeløp, vil også Istad Kraft stå klar med vannstasjon oppe på fjellet.


Se mer på midsundfestivalen.no, og facebook.com/midsundtrappene