Opprinnelsesgaranti på 100% vannkraft produksert i Istad vassdraget

Norsk kraftproduksjon er fornybar, men strømmen er ikke sporbar og flyter over landegrensene. Det du får i stikkontakten er en blanding av norsk og importert kraft. Vil du dokumentere at du betaler for fornybar kraftproduksjon, må du kjøpe opprinnelsesgarantier.

For et bedre miljø

Opprinnelsesgaranti sikrer at det blir produsert like mye fornybar energi som det du forbruker. På den måten tar du et aktivt valg i kampen for et bedre miljø. Opprinnelsesgarantier bidrar til å øke etterspørselen etter fornybar energi og gjør det mer lønnsomt å satse på fornybar energiproduksjon.

En opprinnelsesgaranti er med på å definere produksjonens opprinnelse. Dersom du har opprinnelsesgarantier inkludert i strømavtalen, er du garantert at hundre prosent av strømmen du kjøper kommer fra fornybar energi.

Opprinnelsesgaranti fra Istad vassdraget

Privatpersoner kan kjøpe opprinnelsesmerket strøm for å gjøre et bevisst valg av energikilde.  Istad Kraft tilbyr kortreist kraft med opprinnelsesgarantier fra 100% vannkraft produsert i Istad vassdraget.

Vil du ta et aktivt valg for miljøet kan du kjøpe opprinnelsesgarantert strøm her.

 

Systemet for opprinnelsesgarantier administreres av Statnett. Mer informasjon om opprinnelsesgarantier finnes på Norges vassdrags- og energidirektorats hjemmesider.