Blir du litt nysgjerrig og kanskje litt misunnelig når du ser folk med el-sykkel suse forbi? Ingen fare, nå kan du leie deg elektrisk terrengsykkel i Molde. Dermed går turen i bymarka, til Atlanterhavsveien eller på øyhopping som en lek!

I sommer startet Didrick Ose opp med utleie av elektriske terrengsykler på torget. Sammen med Mark Medovarszky og Bernadette Herzog, som studerer Sports Management ved Høgskolen i Molde, driver han Molde Adventure Center.

Potensiale for mer

Etter å ha vært i sving en liten måned, er tilbudet blitt mer kjent, og så langt er det flest turister på kundelista.

_ De som har leid sykler er 30 % lokale og 70 % turister. Vi har hatt folk fra fjern og nær, som fra Egersund, Trøndelag, Tyskland, Italia og Japan. I tillegg til sykkelutleie, tilbyr vi byguiding, og da er kundene i hovedsak cruisebåtturister, sier Mark, som forteller at syklistene gir uttrykk av å være fornøyd.

Artig når de får prøvd

_ Alle koser seg veldig og gir tommel opp når turen er ferdig. Vi får også gode tilbakemeldinger på TripAdvisor. Det er tydelig at folk synes dette er veldig morsomt når de får prøvd. For noen dager siden var det en tysk familie med en 17-år gammel sønn her. Sønnen var lite interessert i å dra på sykkeltur den dagen, men var i ekstase da han kom tilbake. Han syntes det var en fantastisk opplevelse. Det er artig når utstyret fungerer og folk liker seg, sier Mark.

Tusten og Varden

Man kan leie sykkel med og uten guide, og de to mest populære turene er Tusten og Varden. Da kommer man opp og får sett litt fjelltopper. Man må regne med mellom 45 minutter til en time til Tusten, og 20-30 minutter til Varden, avhengig av hvor mye man stopper mye og hvor fort man kjører.

_ Turister som er her for første gang vet ikke hva de kan forvente. Når vi viser og forklarer blir de «over the moon», sier Mark og Bernadette.

Til Molde for å studere

Selv er de to innflyttere. Mark er fra Ungarn/Polen, mens Bernadette er fra Tyskland. Hun flyttet hit med forloveden som jobber på Real Alloy på Rød. Mark studerte i Norge et år tidligere og ville gjerne tilbake. Da han fant ut at det var mulig å ta master i Sports management i Molde, var valget klart.

Mye jobb med å gjøre kjent

Som en del av masterutdanningen i Sports management er det obligatorisk med et internship om sommeren. De to tok kontakt med Didrick Ose, som gjerne ville starte opp noe for turister og lokalbefolkningen - gjøre noe for Molde og byen.

_For oss har det vært veldig lærerikt å være med på å starte opp noe fra begynnelsen. Vi driver aktiv markedsføring i sosiale medier og hatt reportasjer både i Romsdals Budstikke og på nettsteder. Det kreves mye arbeid for å gjøre et nytt tilbud kjent. Her om dagen kom det noen og spurte etter skomakeren, som flyttet ut av disse lokalene for to år siden, smiler Mark og Bernadette.

Istad Kraft er positiv til aktivitet i sentrum

Molde Adventure Center har åpent hver dag, og el-syklene leies ut for tre timer om gangen – eller lenger om man ønsker det.

Istad Kraft er sponsor til Molde Adventure Center.

_ For oss er det fint å støtte et prosjekt som gir aktivitet i sentrum, og som er et tilbud både til turister og til de som bor i Molde og regionen, sier Maria Gulla i Istad Kraft.

Ta med sommergjestene på tur

For Didrick Ose er det også en drivkraft å bidra til aktivitet i byen og til reiselivet.

_ Det er behov for et tilbud for turistene som vil se noe mer enn man klarer til fots. Elsykkel gir også andre muligheter. Dersom man er et reisefølge der man har litt ulik fysisk form, kan alle dele den samme opplevelsen dersom noen har el-sykkel og andre har vanlig sykkel, som vi også leier ut. Tilbudet er også midt i blinken for folk som vil prøve en skikkelig el-sykkel, før de eventuelt kjøper seg sin egen, eller om man vil ha med seg sommergjestene på en sykkeltur i marka eller ut til øyene, sier Didrick Ose.

 

Fakta om Molde Adventure Center

  • Åpnet på Torget i Molde den 15. juni.

  • Tilbyr byguiding og utleie av elektriske terrengsykler for tre timer om gangen. El-syklene har en rekkevidde på 80 km.

  • Eid av DID Adventure, et opplevelsesselskap som ble etablert i 2005.